100 % USPEŠNOST | GARANCIJA VRACILA DENARJA | HITRA DOSTAVA

Zakaj krti izberejo vaš vrt za svoje bivališče?

Krti, ta majhna podzemna bitja, ki kopljejo zapletene galerije pod našimi nogami, so pogosto videti kot škodljivci na naših vrtovih. Toda zakaj ravno vaš vrt izberejo za svoj kraj bivanja? Poskusimo razvozlati to podzemno skrivnost.

Krti so podzemni prebivalci, ki skrbno izbirajo svoje bivališče in se pogosto odločijo za posebne vrtove. Prvo merilo, ki vpliva na to izbiro, je vrsta tal. Krte namreč privlačijo rahla tla, bogata z deževniki, ki so njihov glavni vir hrane. Zato je verjetneje, da jih bo privabil vrt z vlažno, rahlo prstjo, kar bo ustvarilo ugodno okolje za njihovo naselitev.

Poleg kakovosti prsti ima v procesu izbire krta ključno vlogo tudi obilica hrane. Ker se prehranjujejo predvsem z deževniki, urejeni vrtovi, bogati s podzemnim življenjem, zagotavljajo obilo hrane za te majhne roparje, ki jih privabljajo, da se tam udobno namestijo.

Poleg tega imajo krti raje mirno, nemoteno okolje. Tako razmeroma miren vrt, brez pretirane dejavnosti ljudi ali živali, predstavlja idealno zatočišče za ta diskretna bitja, kjer lahko živijo in se razmnožujejo v popolnem miru.

Zaščita pred plenilci je tudi odločilni dejavnik pri izbiri kraja za bivanje krtov. Ranljive so za napade plenilcev, kot so psi, mačke in ptice roparice. Zato vrtovi, ki nudijo naravna zavetja, kot so gosto grmovje ali kupi listja, dodatno ščitijo krte pred njihovimi naravnimi sovražniki in tako spodbujajo njihovo prisotnost v teh okoljih.

Končno na aktivnost krtov vplivajo tudi vremenske razmere. Bolj aktivni so v mokrem, deževnem vremenu, ker zemljo lažje prekopljejo in deževniki pridejo na površje. Tako je na območjih s pogostimi padavinami večja verjetnost, da bodo v vrtovih opazili prisotnost krtov.

Najboljša rešitev za odstranjevanje krtov iz vašega vrta

"Stop Mole" je rešitev brez konkurence za izkoreninjenje krtov, ki napadejo vaš vrt. Z osupljivo učinkovitostjo ta izdelek poskrbi, da ti škodljivci izginejo v rekordnem času, le 5 minut po zaužitju. Njegova posebna formula, neustavljiva pasta za madeže, zagotavlja največjo privlačnost, ne da bi povzročila najmanjši odpor. Poleg tega je njegov strup zasnovan tako, da ga ti mali sesalci popolnoma ne morejo zaznati, kar zagotavlja hitro in učinkovito izločanje.

Kar zadeva stroškovno učinkovitost, "Stop Mole" ponuja odlično vrednost za denar. Paket 500 vab lahko odstrani do 500 krtov, kar zagotavlja stroškovno učinkovito rešitev za boj proti tej okužbi. Dodatno je zagotovljena varnost uporabnikov in ostalih prebivalcev kraja, saj je izdelek ob predpisani uporabi popolnoma varen.

Podaljšano delovanje je še ena velika prednost. Po nanosu "Stop Mole" deluje še 12 mesecev in zagotavlja dolgotrajno zaščito pred krti in drugimi sesalci, ki se rovajo, kot so svizci, jazbeci, poljske miši in voluharji.

Nenazadnje je njegova preprosta uporaba praktična možnost za vse vrtnarje. Preprosto ga nanesite neposredno na krtove luknje, da izkoristite njegovo največjo učinkovitost. S "Stop Mole" se lahko dokončno poslovite od krtov in poiščete zdrav in ohranjen vrt.

Skratka, več dejavnikov lahko pojasni, zakaj krti izberejo vaš vrt za svoje bivališče. Če se želite izogniti njihovi prisotnosti, lahko poskusite svoj vrt narediti manj privlačen tako, da zmanjšate vlago v tleh, izločite vire hrane in naredite okolje manj ugodno za ustvarjanje podzemnih galerij. Pomembno pa je tudi vedeti, da imajo krti ključno vlogo v ekosistemu s prezračevanjem tal in nadzorom populacije deževnikov.